Vårrullen- avbruten på grund av för lite vind

I obefintliga vindar och regn seglades Vårrullen, KSSS första regatta för året. I FarEast 28R klassen kunde ett race slutföras. För båtarna i J/70 klassen hann vinden mojna innan de, trots en förkortad bana, hann i mål och istället fick regattan avbrytas.

För femte året i rad hade seglare samlats på Baggensfjärden i Saltsjöbaden för att testa såväl sina båtar som sin besättning. I år skulle det dock visa sig vara lättare sagt än gjort. Av de 23 båtarna som kom till start var det bara de 8 båtarna i FarEast klassen som kunde slutföra sitt race innan vinden mojnade helt.

- Vi låg och väntade ett tag på att vinden skulle komma tillbaka men när regnet tilltog och flera av seglarna på eget bevåg började segla in bestämde vi oss för att avbryta tävlingarna, säger Jonas Hallberg, seglingsledare för dagen.

Resultatet från det första racet i FarEast klassen blev således även slutresultatet. Hans Broman och hans båt Nemo R vann framför KSSSs Andreas Emmoth. Trea kom China Girl och Isabelle Lindsten.

Trots de dåliga vindarna var folk vid gott humör och samlades för en trevlig after-sail.

- Nästa regatta är KSSS Saltsjöbadsregatta som går av stapeln 26-27 maj, vi får helt enkelt hoppas på bättre vind i seglen då, säger Jonas Hallberg.

Resultat