Imperiet i ledning

Första dagen på bankappseglingen av Sandhamn Open har idag seglats i klasserna SRS och ORCi i vattnen mellan Korsö och Revengegrundet. Alla är överens om att det varit en fantastisk seglingsdag med fina SO vindar på mellan 2-6 m/s. Utom de som kom dåligt förstås.

Första start för ORCi gick kl 15. Det var de båda Farr 40:orna Stormtrooper och Hurrikanen som var en bit före övriga i mål, på beräknad tid var det dock Imperiet, en Arcona 380, som tog spiken. Andra racet seglade en annan Arcona, Imbruglia, mycket bra och tog hem spiken på beräknad tid. I totalen leder Imperiet med skeppare Mats Wicorin före Imbruglia med skeppare Staffan Larsson. Den på förhand favoriten Pro4U med Patrik Forsgren ligger 3:a. I ORCi startar 17 båtar.

I SRS, där 13 båtar fightades på linjen är det jämnt värre efter första dagen. Här är det nämligen 4 båtar inom en enda poäng. Det är Mithril med Rikard Isby, Solong med Johan Bratt, Penny Racing med Håkan Snis och Vitklucka med Per Tengå. Det blir spännande att se hur detta skall sluta under lördagens seglingar.

-Det var fina rättvisa förhållanden som gjort det lätt att lägga banor och få till bra seglingar idag, säger seglingsledare Kristina Wiktander Broman.

Imorgon hoppas vi att förhållandena blir lika fina som idag då ytterligare 4 seglingar skall seglas. Nu väntar en trevlig kväll för seglare och funktionärer. Vissa må vara lite trötta efter att ha seglat Sandhamn Open Hav natten till fredagen, men vila får vi göra imorgon!

Text: Iohn Ryott