KSSS seglar semifinal i Sailing Champions League i helgen

Sailing Champions League fortsätter med den andra semifinalen (av totalt tre) i Porto Cervo på Sardinien 23–26 maj. KSSS representerar Sverige i denna omgång tillsammans med klubbarna Hjuvik och Särö.

Än en gång står Yacht Club Costa Smeralda (YCCS) som värd för Sailing Champions League. 

KSSS represtenteras av Björn Hansen, Mathias Hermansson, Pontus Meijer och Mathias Dahlman.

- Det känns otroligt hedrande att få representera KSSS under Sailing Champions League då detta är en tävling mellan Europas bästa segelklubbar. Det är inte bara ens egen press man ska hantera, utan även klubbens förväntningar. Vi känner att vi har lite revanch att kräva efter sjundeplatsen ifjol men med det något ändrade kvalupplägget med färre finalplatser så är det primära målet att kvalificera KSSS för finalen i St Moritz i augusti, säger KSSS skeppare Björn Hansen.

Bland de 24 klubbarna från 16 länder finns även de regerande mästarna från Sailing Champions League 2018, Circolo dela Vela Bari, med. De vann finalen i S:t Moritz i augusti.

- Vi ser verkligen fram emot att tävla igen i Porto Cervo mot några av de bästa klubbarna i Europa. Förra året hade vi en riktigt bra säsong och nu ska vi verkligen njuta av tävlingen, precis som 2018 och vi vill naturligtvis prestera så bra som möjligt så får vi se hur långt det räcker, säger Simone Ferrarese, lagkapten i CVB.

De sju klubbar som placerar sig i topp får en plats i finalen i S:t Moritz, högt upp i de schweiziska alperna, som går av stapeln den 15 till 18 augusti.

…………………………………………………………..

Foto: SCL/Lars Wehrmann

Som vid alla Sailing Champions League events, kommer de två sista tävlingsdagarna på lördag och söndag att live-sändas via SAP från kl. 12.00 med expertkommentatorer som ger sin analys av alla händelser ute på banan, där de får hjälp av SAP:s analyssystem, SAP Sailing Analytics. SAP Sailing Analytics tillhandahåller utförliga analysdata och statistik till seglare, fans, åskådare och media såsom GPS-tracking, realtids analyser, live-uppdaterade resultat kombinerat med 2D-visualisering. Du hittar resultaten på SAPsailing.com!