Succé för kappseglingskursen

Förra veckan avslutades ett nystartat initiativ med syfte att locka fler kvinnor att segla och kanske våga ta steget till kappsegling. Och efter deltagarundersökningen går det bara att konstatera, det blev en superhit och många deltagare vill nu se en fortsättning.

-        Det känns jättebra att vi fick till kursen som genomfördes av KSSS i samarbete med nätverket She Captain. Vi tror att vi uppnådde målet att alla skulle öka sin kunskap oavsett om man har siktet på att segla lite tryggare under semestern eller om man har ambitionen att kappsegla på öppet hav. Från KSSS sida vill vi visa upp vår verksamhet där vi tror att vår Andelssegling är ett klockrent alternativ för denna målgrupp, säger Stefan Rahm, Klubbdirektör på KSSS.

 

I enkäten till deltagarna som genomfördes efter kursen fick kursen 55 i NET PROMOTER® SCORE vilket märktes i kommentarerna:

”Kursen var superbra med duktiga föreläsare och riktigt rolig kappseglingsträning på vattnet!”

”Har inte kappseglare förut så kursen har gjort att jag fått en insikt och erfarenhet av kappsegling. Det var en pedagogisk, lärorikt och hade väldigt kul! Blev intresserad av att veta mer om KSSS Andelssegling, i framtiden känner jag att det absolut skulle vara skulle realistiskt alternativ för mig!”

”Kursen var superrolig, jag lärde mig mycket. Jag tycker det var för många deltagare så om etta ordnas igen är det bättre med en mindre grupp. Går gärna en fortsättningskurs!!!”

”Lärorikt och inspirerande! Utan den hade jag nog inte tackar ja till att segla ÅF Offshore Race i sommar😀”

 

Om KSSS kappseglingskurs för kvinnor

Kursen bestod av tre teoritillfällen och avslutades med ett praktiskt tillfälle där deltagarna fick segla i KSSS J/70 båtar. Teoritillfällena leddes av mycket rutinerade seglaren Patrik Forsgren från Team Pro4u och en av Sveriges bästa domare Claes Lundin. Roller ombord, kommunikation, segeltrim, taktik och regler behandlades under kursen.

KSSS Aktivitetskommitté och She Captain

KSSS Aktivitetskommitté och nätverket She Captain har en gemensam vision att verka för att seglingen ska bli mer jämställd och tillgänglig för fler. Vi entusiasmerar och skapar praktiska möjligheter för att alla båt- och sjöintresserade kvinnor ska få inspiration, kunskap och pepp! Det vi alla har gemensamt är vår kärlek till havet. Vi vill lära oss mer, skapa möjligheter för nya modiga kliv ut på sjön – och samtidigt ha riktigt kul!