Svensk medaljjakt i världscupen

Både Anton Dahlberg/Fredrik Bergström och Max Salminen har bra slagläge inför söndagens avslutning i världscupfinalen i franska Marseille. Efter lördagens seglingar är Max kvar på tredje plats medan Anton/Fredrik tappat en placering och är fyra.

I 470 tappade Anton och Fredrik en placering efter att blivit femma och elva i lördagens två race. Men både silver och brons är inom rimligt räckhåll. Däremot är det i princip klart att Mathew Belcher/William Ryan från Australien vinner guldet.

- Lätt vind väntas på i morgon. Det kommer bli tajt racing. Men vi har en fantastisk möjlighet och vi går för medalj, säger Anton Dahlberg.

- Det har varit en händelserik regatta! Mastbrott har aldrig hänt för oss förut. Olika vindar varje dag - Fantastisk racing. Samtidigt har vi haft lite svårt att hitta det riktiga flytet. Magiskt att spika sista igår dock, sånt växer vi av, berättar Fredrik Bergström.

För Max Salminen i Finnjolle blev det tre race på lördagen med en stabil serie med 6-4-2 och han är kvar på tredje plats, men ädlare medaljer är inom räckhåll.

- Jag tycker att jag har haft en rätt så kämpig vecka egentligen, därför känns det väldigt bra att sitta på en tredje plats med chans på guld och goda chanser på silver, säger Max.

Det mesta pekar på att Andy Maloney från Nya Zeeland tar guldet, men Max är bara tre poäng från en silverplats.

Text: Mats Olsson, Svenska Seglarförbundet

 Fotograf: Jesus Renedo