Team Pro4u leder Indian Heat Regatta by Aruba

September, sol och suverän segling, så kan man sammanfatta den första dagen av seglingarna på Baggensfjärden i Saltsjöbaden.

Idag har det kappseglats i KSSS Indian Heat regatta by Aruba på Baggensfjärden utanför Saltsjöbaden. Regattan aspirerar på att vara en säsongsavslutning för de lite raceigare kappseglingsbåtarna med ett SRS-tal över 1,00 och hade i år samlat ett mycket starkt startfält med de flesta av ostkustens bästa besättningar närvarande, dessutom är det den sista seglingen i North Sails ORCi cup.

Det har varit en härligt solig dag med typiska Baggen-förhållanden med byig och småskiftande vind. På lördagsmorgonen stod en fin västlig vind på 4-6 m/s som mot slutet av dagen ökade till uppåt 10 m/s. Alla fick erfara att det gick både att segla ner sig och upp sig om man prickade skiften rätt.

Banan var en krysslänsbana som seglades 2 varv. Racen var korta och täta och tog 30-40 min, vilket gjorde att små misstag kunde bli kostsamma. Seglingssledare Kristina Wiktander Broman valde att genomföra 5 race under lördagen då det väntas kraftiga vindar på söndagen. Några som prickade mycket rätt var Team Pro4U med Patrik Forsgren som spikade 4 av de 5 racen under lördagen. De båda Corby båtarna ligger 2:a resp 3:a, Team Harken med Fredrik Bergström ligger 2:a och Aurora med Bill Ram ligger 3:a.

Nu är det aftersail och därefter arrangerar KSSS tillsammans med sponsorn Aruba aftersail med efterföljande regattamiddag i Sjövillan.

Text: Iohn Ryott, Informationskommittén

Bild: Stefan Rahm