Charlie Golf One ett globalt initiativ

KSSS kommer från och med fredagen den 12:e juni hissa signalflaggorna CG1. En signal med hälsningen: ”Jag står dig bi för att hjälpa” (Eng: I will stand by to assist you). Detta för att vi som klubb vill skicka en stödsignal och en hälsning till alla de som nu har det särskilt svårt i de utmanande tider som Coronapandemin innebär.

Inspirationen kommer från San Fransisco Yacht Club (SFYC) som sedan 16 mars är stängt pga. COVID-19. Deras ”Staff Commodore”, Jim Robinson, fick inspirationen från en hjälteinsats på 1920-talet då fartyget ”S/S President Roosevelt” (S/S PR) gick ut i en svår storm på Atlanten och lyckades rädda hela besättningen på det engelska fartyget ”S/S Antoine” (se länk nedan). Då hissade S/S PR dåtidens signal ”I will stand by to assist you”. Utifrån denna historia så har SFYC hissat signalerna CG1 som ett budskap till alla sina medlemmar, men även till samhället i stort, om deras stöd kring den pågående pandemin.

-       Detta må i första hand vara ett symbolvärde, men vi blev inspirerade att visa att vi också bryr oss om vår omvärlds stora utmaningar, säger KSSS ordförande Patrik Salén. Samtidigt har vi som förening jobbat på flera nivåer för att möta våra egna utmaningar i vår verksamhet. Vi har varit tvungna att ställa in många av våra planerade aktiviteter under våren och delar av sommaren som självklart känns jobbigt och tungt för oss. Vi vet att det finns mängder av människor och organisationer som lider svårt just nu, parallellt med många imponerande hjälteinsatser i samhället. Det är till dem vi nu vänder oss, avslutar Patrik.

Samtidigt är det viktigt att försöka hitta lite glädjeämnen i vår tillvaro och då är vår största positiva nyhet att KSSS nyligen fick det positiva beskedet från Folkhälsomyndigheten att faktiskt driva vår lägerverksamhet vidare under sommaren.

P.S.

För den som vill läsa lite mer om den ursprungliga hjälteinsatsen 1926 av männen ombord på SS President Roosevelt och SS Antoine finns bl.a. denna länk