KSSS rekryterar toppmeriterad elitansvarig

Efter ett mycket framgångsrikt OS i Tokyo väljer Martin Strandberg att gå vidare till en ny karriär. OS-seglaren Cecilia Jonsson tar över rodret för KSSS elitsatsning mot OS i Frankrike 2024 men fokus kommer också att ligga på framtidens OS-seglare.

Efter KSSS framgångar vid OS i Tokyo beslutade Martin Strandberg att ta nästa steg i sin seglingskarriär. Martin tackade då ja till ett erbjudande från Svenska Seglarförbundet att tillträda en nyinrättad tjänst som nationellt ungdomsansvarig, parallellt med att också driva det just startade seglingsgymnasiet för foilande klasser i Vellinge.

Martin har gjort ett fantastiskt arbete med vårt elitlag de senaste åren och han har engagerat sig djupt i den foilande OS-klassen Nacra 17. Med sin egen gedigna bakgrund i Tornado och deltagande i två OS har Martin kunnat träna och coacha Emil Järudd och Cissi Jonsson ända fram över deltagandet i OS i Tokyo.

När Martin aviserade sina planer att helt ägna sig åt uppdragen för Svenska Seglarförbundet påbörjade KSSS omedelbart processen med att rekrytera en ny Elitansvarig. Rollen är väldigt viktig eftersom vi nu sätter nya mål inte bara mot OS i Paris 2024, utan även mot Los Angeles 2028 och ännu längre bort.

Det är därför med stor glädje som vi kan berätta att Cissi Jonsson tillträder tjänsten redan den första november. Cissi kommer med helt färska erfarenheter från sin satsning tillsammans med Emil Järudd och en fin prestation i Tokyo. Dessförinnan har Cissi seglat på elitnivå i flera olika klasser, bland annat 49erFX och Laser Radial. Hon har också varit ansvarig för juniorfrågor på Svenska Seglarförbundet och är därför väl förtrogen med hur tillväxten inom svensk segling ser ut.

- Det ska bli väldigt kul att ta steget från en egen elitkarriär till att nu skifta fokus och hjälpa andra att nå uppsatta mål. Jag har länge haft drömmen om att en dag kunna ta det steget när min egen olympiska karriär är över. När möjligheten yppade sig, efter att Emil och jag gått skilda vägar under hösten, bestämde jag mig för att anta denna utmaning. Elitlaget består ju av flera seniora elitseglare på högsta internationella nivå och en av mina uppgifter blir nu att se till att vi också föryngrar laget med nya talanger som kan ta medaljer i framtiden”, säger Cissi i en kommentar.

Cissi rivstartar nu det nya jobbet med att ta hand om vårt nya Elitlag inför vinterns aktiviteter. Vi står ju inför en delvis ny situation i och med de nya redskap som beslutats inför OS i Paris och vi har flera intressanta besättningar som beslutat sig för att satsa fullt mot medaljer 2024.

Välkommen Cissi!