Energismarta båtar på Stockholms Flytande Båtmässa

På Stockholms Flytande Båtmässa gör en ny kategori på allvar intrång i det svenska båtlivet. Hela tio båtmodeller finns på plats som vi kategoriserar energismart. Alltifrån den numera kända Candela som visar upp en världsnyhet till flera uppstickare på stark frammarsch. Vill du sitta inne med det senaste inom det nya båtlivet är det bara att komma ner till KSSS Djurgårdshamn den 2-5 september.

-          KSSS jobbar hårt på hållbarhetsområdet och har tagit en rad olika initiativ kring havs- och vattenfrågor senaste åren. Därför känns det fantastiskt bra att vi kan presentera flera energismarta båtar på mässan. En kategori som har kommit för att stanna., säger Stefan Rahm, klubbdirektör på KSSS som arrangerar Stockholms Flytande Båtmässa.  

Nedan hittar du energismarta båtarna. 

Brygga A

Bella Zero – Den slupliknande Bella Zero drivs av en 100 procent elektrisk drivlina. Motorn på 33 kW kommer från Stream Propulsion.

Brygga B

Candela-7 Svensk innovation med hydrofoil-system som lyfter skrovet helt ovanför vattenytan, minskar friktionen med 80% och möjliggör lång räckvidd på ren batterikraft.

Världsnyhet - Candela C-8 Världsnyhet presenteras i Candelas tält nr 11 (båt ej på plats)

Rand Electric Leisure 28 – Övernattningsbar, dansk design drivs med E-Drive Lithium Battery Bank.

Strana – Helt eldriven. Design Team Mannerfeldt, snyggt, tyst, socialt, hållbart är ledorden.

Jakt 12 -Jaktboats förhandsvisar sin tolv meter långa kolfiberbåt på KSSS båtmässa. Jakt12 har ett oslagbart effektivt skrov i farter mellan 8-25 knop, som klyver sjön och smeker vattenytan istället för att skapa vågor. Utrustad för cruising i skärgården och ut mot horisonten för den som vill njuta av omgivningarna och en bekväm färd.

OneFly – Design Team Mannerfeldt . En liten hydrofoilbåt för upp till fyra personer som flyger 20 cm över vattenytan och kan därför framföras med antingen el- eller bensinmotor.

Hwila 25 – lättdriven tender, en gedigen båt byggd med uteslutande beprövade material och komponenter av högsta kvalitet. Med en motor på 25 hk kommer man upp i  strax under 15 knop.

iSloep 585 – modern holländsk snipa med plats för många, finns med eldrift.

Linjett34e – segelbåt med eldrift.

Greenline 40 Hybrid – Solpaneler som ger tillräckligt med ström för alla hushållsapparater ger fungerande liv ombord utan landström i flera dagar.