Gotland Runt 2022 – är du redo?

Vi har just sett de svenska båtarna Matador och Blur korsa mållinjen i Rolex Middle Sea Race med fina totalplaceringar i ORCi. På sociala medier ser man hur besättningar söker nya teammedlemmar inför säsongen 2022 som bla bjuder på ORCi-EM i Oslo. Har du börjat planera hur din seglingssäsong 2022 skall se ut?

Om inte, så är det hög tid nu! Den 10 november håller KSSS ett informationsmöte via Teams och på Havskappseglarpuben för att berätta lite om planeringen inför år 2022 års upplaga av Gotland Runt. Den 1 december kommer Notice of Race att publiceras och den 10 december öppnar vi anmälan.

De första 200 platserna till 2021 år Gotland Runt sålde slut på ett par dagar och den ytterligare 100 båtar långa väntelistan fylldes snabbt på. Trots de restriktioner som rådde så kunde vi till sist erbjuda alla som ville vara med en plats på startlinjen.

År 2022 års Gotland Runt hoppas vi rent seglingsmässigt kommer att påminna om tidigare upplagor, men framför allt hoppas vi att vårt nya evenemangsområde vid KSSS Djurgårdshamnen (vid Junibacken) skall blomstra likt innan pandemin med roliga aktiviteter på för ung som gammal.

Det är alltså hög tid att börja planera seglingssäsongen 2022, för Gotland Runt vill ingen riktig havskappseglare missa!

Vi kommer att försöka hålla Gotland Runt sidan i gång hela vintern med både intressanta artiklar och viktig information om tex mätbrev och säkerhet samt givetvis den senaste informationen från seglingsledningen. Följ oss via Gotland Runts hemsida eller via sociala medier på Facebook och Instagram.

Varmt välkomna till Gotland Runt 2022!

Iohn Ryott
Informationskommittén