Historiska Utskottet ser bakåt

I november 2020 etablerades en ny arbetsgrupp i KSSS, det Historiska Utskottet. Deras syfte är att samla, säkra och bevara det viktigaste i KSSS historia för framtiden. Och sedan hitta spännande sätt att presentera historien för både medlemmar och andra intresserade. Vi tror det kan vara både digitalt och på våra anläggningar.

Utskottets första uppgift är att kartlägga vad vi har, till exempel böcker, foton, filmer, priser, pokaler, modeller m m. Det arbetet är påbörjat och vi håller på att skapa rutiner för hur hela processen med insamling och arkivering ska gå till.

Det mesta av materialet kommer vi att arkivera i ett digitalt arkiv där vi organiserar insamlandet efter en tidslinje med början 1830. För att kunna fördela arbetet indelas det i huvudgrupper efter KSSS verksamhet.

Vi har en diger och spännande historia, så här kommer vi att behöva mycket hjälp av våra medlemmar som med sina specialkunskaper kan skriva, organisera och avgöra vad vi ska ta med, vad vi ska spara.

Ni som har tid, kunskap och lust att hjälpa till, hör gärna av er till någon i Historiska Utskottet eller maila till [email protected]

Historiska Utskottets medlemmar: Carin Hildebrand, Lotta Ridelberg, Patrik Salén, Patrick Ståhle, Staffan Salén, Gustaf Johnson och Kjell Borking.
Gruppansvariga: Svante Tengbom, Hamnar/anläggningar, Helena Magasanik, Junior/läger, Bo Ahlström, Jubiléer/fester.