Rasmus Granzin övertygade i sista kvalet till KM i e-segling

Under onsdagskvällen den 19 januari arrangerade KSSS den sista av tre kvalseglingar till Klubbmästerskapet i e-segling, presenterat av Helly Hansen. 

Det var 13 båtar som deltog, som alltså inte ännu hade kvalat till finalen nästa onsdag. Det var en härlig blandning av tjejer och killar, yngre förmågor och mognare rävar på banan, inklusive den svenska mästaren i e-segling från 2019, WildCygn (Fredrik Cygnaeus).

Inför detta kval stod de två sistaplatserna till KM på spel och allt avgjordes genom ett enda race. Bataljen avgjordes på en relativt lång bana men i förhållandevis hårda vindar mellan 25-30 knop. Väldigt tidigt tog unge Granzin (Rasmus Granzin) en dominant position i racet, men inte sällan med Drake117 (Andreas Emmoth) med i täta dueller och bjöd även på några besvärande vindskuggor på undanvindarna. Det blev dock till slut ungdomen som segrade, där Rasmus tog en stilig och tydlig seger med 4 sekunder före Andreas på en hedrande 2:a plats, varvid just dessa två seglare tog sig vidare till finalen. På en snygg bronsplats hittade man därefter SWE4551 (Carl Norman), men som just denna gång inte räckte till en finalplats.

I finalen väntar nu ytterligare 18 KSSS seglare som säkerligen tränar intensivt under den kommande veckan.

För alla intresserade går det utmärkt att följa finalen, onsdagen 26/1, kl 20:00 via spelet och via zoom. Vår tanke är även att livesända racet. 

Läs mer och följ racen här