Stormtrooper vinnare av Indian Heat Regatta

Lätta och lite nyckfulla vindar präglade helgens seglingar på Baggen där Stormtrooper segra före Team Pro4u på KSSS Indian Heat Regatta.

Förhållandena var snarlika från lördagens seglingar med lätta, nyckfulla vindar från sydväst. Banområdet hade placerats med startområde utanför Kolström och kryssmärke upp mot Sumpholmen. Kristina Wiktander Broman meddelade att hennes intention var att köra 4 race under dagen i högt tempo. Banan seglades mestadels 3 varv.

Det skulle visa sig att det var 2 båtar som stod i en klass för sig. Roligt nog var det ”en annan” än Team Pro4u som stod som segrare, nämligen Stormtrooper med skeppare Jonas Andersson med en Farr 40. De hade den imponerande serien (1,1,7,1,2,1) vilket gav dem totalpoängen 6p. Tvåa kom Team Pro4u med Patrik Forsgren med serien (2,2,1,3,1,2) och en totalpoäng på 8p. Trea slutade X-35:an Vitklucka med skeppare Per Tengå.

Det blev en lång och intensiv dag på vattnet. Under proffsig ledning av seglingsledare Kristina Wiktander Broman fick seglarna tydlig information om seglingsledningens intentioner och ev förändringar av banan.

KSSS tackar alla seglare och funktionärer för två fina dagar på Baggen, vi hoppas att se alla där nästa år igen!

/Iohn Ryott, KSSS Informationskommitté