Bra start för Anton och Lovisa på 470-EM

I hårda vindar drog EM i 470 Mixed i gång på tisdagen i Cesme, Turkiet. Anton Dahlberg/Lovisa Karlsson fick en flygande start och ligger trea efter första dagens tre inledande race.

Inledningen av EM började tufft med hårda vindar som bara ökade allt eftersom dagen led.

- Vi är ganska snabba, men ibland lite dumma och snabba. Idag var det ganska trixigt där ute, samtidigt var det perfekta förhållanden för 470-racing. Vi gjorde en solid insats i den byggande  vinden som avslutningsvis var stark. Framför allt är vi nöjda med undanvindar där vi räddade en del dyrbara poäng, säger Anton.

I inledningen av EM är startfältet uppdelat i två grupper med 26 besättningar i varje fält. Anton och Lovisa blev tvåa, etta och femma i sina tre race. Och eftersom de får räkna bort sitt sämsta race har de tre poäng. Det är bara ett poäng efter spanjorerna Jordi Xammar/Nora Brugman som toppar efter serien 1-2-1.

I slutet av april gjorde Anton och Lovisa sin allra första internationella regatta tillsammans i nya OS-klassen, 470 Mixed. Då lyckades de över förväntningarna och vann French Olympic Week i Hyères – med hela världseliten på plats.

EM i Turkiet är deras första internationella mästerskap tillsammans. Och nu vet de lite mer var de står – efter segern i Frankrike.

- Vi har höga förväntningar inför mästerskapet och träningen inför har gått väldigt bra. Samtidigt är vi ödmjuka. Att vara bäst, när det gäller som mest, tror vi kräver ett sammansvetsat team. Det arbetar vi på nu, säger Anton.

Ytterligare en svensk besättning är med på 470-EM. Olivia Bergström/Hugo Christensson inledde med serien 13-14-7 och de ligger på 23:e plats i totalen.

Foto: Nikos Alevromytis