Tack härliga medmänniskor

Tack vare KSSS medarbetare, privatpersoner och några företag i närområdet bor det sedan en vecka tillbaka en ukrainsk flyktingfamilj i KSSS seglarboende i Saltsjöbaden.

Den ukrainska familjen flydde från sin hemstad Charkiv vid krigsutbrottet. Föräldrarna och de tre barnen (9, 7, och 2 år) fick bara med sig ett par resväskor med kläder i bilen som de flydde i. Nu har de fått möjlighet att bo i KSSS seglarboende i Saltsjöbaden.

-Seglarlägenheten var långt ifrån anpassat för att bo i mer än någon enstaka natt. Inget kök och inga möbler förutom några sängar. Men tack vare ett jättefint stöd från KSSS medlemmar, privatpersoner och företag i närområdet gick det att göra underverk med lägenheten som blev riktigt fin. Men det hade aldrig gått utan ett fantastiskt fint engagemang från KSSS kanslipersonal säger Stefan Rahm, klubbdirektör på KSSS.

- De blev överlyckliga när de fick flytta in i detta ombonade hem med alla förnödenheter, mat och leksaker och spel till barnen, avslutar Stefan.

Vid krigsutbrottet anslöt sig KSSS direkt till Internationella Seglarförbundets och Internationella Olympiska Kommitténs initiativ att förbjuda ryska och belarusiska idrottare och funktionärer att delta i seglingstävlingar och evenemang.

Därefter kom KSSS fram till att man eventuellt kunde hjälpa till med boende för flyktingar. Genom samarbetsprojektet ”A safe start in Sweden" som initierats av Beredskapslyftet, Rädda Barnen och Stadsmissionen las lägenheten ut som tillfälligt gratisboende för flyktingar på Airbnb. Och på den vägen är det…

 

Tack till Ulrika Tamm på Zandvoort inredning, Vår städfirma Care Group in Sweden AB, Ica Supermarket i Saltsjöbaden, MIG Design och alla härliga medmänniskor i Saltis som ställt upp med allt ifrån husgeråd till gosedjur.

Foto: Daniel Stenholm