KSSS slutar som trea i Allsvenskan 2023

KSSS kom på en andraplats i helgens deltävling av Allsvenskan som avgjordes i Strängnäs och klättrar därmed från en sjätte till tredjeplats i totalen av Allsvenskan 2023.

Det var svåra förhållanden under helgen vilket visade sig i resultatlistan där inget lag riktigt dominerade. Under fredagen var det Ekolns SK som var i ledningen, sedan under lördagen klättrade Halmstads Segelsällskap ända upp i toppen av resultatlistan.

Till söndagen var det en helt ny vindriktning som återigen ruskade om en del i resultatlistan. Inför finalen var Halmstad fortfarande i topp, på samma poäng som Sotefjorden och Hjuvik. Därefter var KSSS en enda poäng efter och Oxelösund ytterligare en poäng efter. Med andra ord fem lag inom två poäng.

I finalen startade Hjuvik bäst och var aldrig hotade utan vann ganska komfortabelt. Desto mer spännande var det på placeringarna bakom, där KSSS kom tvåa och Sotefjorden trea.

För Sotefjorden innebar tredjeplatsen att de blev tvåa i den allsvenska sluttabellen. För KSSS betydde andraplatsen i Strängnäs att de klättrade från sjätte till tredje plats i sluttabellen.

Lagen som tagit topplatserna i Allsvenskan 2023 kommer att få en inbjudan till Sailing Champions League 2024. Exakt hur många det blir återstår att se.

De tre lagen i botten av tabellen – Örnsköldsvik, Kaparen och Skanör– tvingas till ett kval, som avgörs i Marstrand 14–15 oktober, för att försöka behålla sin plats i Allsvenskan även nästa år.

Slutställning Allsvenskan 2023

 1. Hjuvik BK                           11 poäng
 2. Sotefjorden/Hunnebo     19
 3. KSSS                                   19
 4. GKSS                                   25
 5. SS Åmålsviken                  27
 6. Strängnäs SS                    30
 7. Stenungsund SS               30
 8. Ekolns SK                           35
 9. Halmstad SS                     36
 10. Oxelösunds SS                  42
 11. Malmö SS                          43
 12. Upsala SS                          46
 13. Gamla Stan YS                  49
 14. Ljungskile SS                     50
 15. Ekerö BK                            51

-------------------------------------------

 1. Örnsköldsvik SS                54
 2. SS Kaparen                        58
 3. Skanör BK                          59

 

Bilder: Daniel Stenholm