Sommarkänslorna håller i sig och träningen är i full gång

Sommaren må vara över men än är det varmt i luften och vattnet och seglingsträningen på våra anläggningar i Ranängen/Djursholm och Saltsjöbaden är i full gång. Seglare i alla åldrar samlas på hamnplan för att träffa likasinnade och utveckla sina seglingskunskaper.

Både i Saltsjöbaden och Ranängen/Djursholm finns det segling på alla nivåer. Somliga seglar för första gången i optimistjollar medan andra har flera års erfarenhet och går över till satsningari nya båtklasser. För seglare som kanske har gått på sitt första sommarläger och är nyfiken på att segla mer finns möjligheter att låna en optimistjolle för att träna i nybörjargruppen.Och har du mer erfarenhet finns det avancerade träningsgrupper båtklasser så som optimistjolle, laser och 29er.  

För äldre seglare finns till exempel träning i sprintsegling med J70 båtar eller en träningsgrupp i F18. Vi har även ett stort gäng som tränar i foilandemoth och wasp båtar.  

Det finns möjlighet för alla, oavsett erfarenhet, att utveckla sina seglingskunskaper och växa som seglare utifrån sin egen ambition. Seglingen ska huvudsakligen vara rolig och innebära glädje. Träningsverksamheten skapar umgänge och fungerar som ett utmärkt verktyg för att finna likasinnade att dela sina kunskaper med. Seglare, tränare, föräldrar och ledares engagemang bidrar till en trygg och inbjudande atmosfär för att skapa den bästa seglingsupplevelsen. Målet för KSSS är att inspirera nya generationer av seglare till att fortsätta hela livet med seglingen. 

Under vintern övergår seglingen för många träningsgruper till fysträning och andra aktiviteter.  

Läs mer om KSSS träningsverksamhet här eller kontakta Anders Bengtsson [email protected] om du har några frågor eller funderingar.