Sverigepremiär för världens första foilande elcykel på vattnet

Manta5 Hydrofoil SL3 är en världsnyhet som till hälften är cykel, till hälften flygplan och designad för att skapa en riktig cykelupplevelse på vatten. Förutom att kunna simma och cykla krävs inga förkunskaper för att ge sig ut och cykla med Manta5 på vattnet.

KSSS och Manta5´s skandinaviska återförsäljare har inlett ett långsiktigt samarbete på den svenska marknaden, där den foilande elcykeln kommer att vara ett nytt och spännande inslag i KSSS utbud av vattenaktiviteter.

- Utifrån KSSS hållbarhetsarbete symboliserar Manta5 en miljömedveten utveckling som bygger på innovation och tekniska lösningar som förenar nytta med nöje i vår fantastiska skärgårdsmiljö, säger Stefan Rahm, Klubbdirektör på KSSS. Elcykeln kommer att komplettera KSSS utbud av aktiviteter på klubbens anläggningar och vid flera större evenemang under sommarsäsongen. Stadshusregattan, Gotland Runt och Europamästerskapet i 29er är exempel på evenemang i år där det kommer att finnas en möjlighet att testa Manta5 SL3.

-  För oss är KSSS den perfekta partnern för att introducera Manta5 på den svenska marknaden säger Fredrik Duenger, VD på Manta5 Norge. Det kommer att bli en surrealistisk upplevelse att få möjlighet att cykla runt på vattnet i centrala Stockholm och i skärgården. Vi är övertygade om att Manta5 kommer att visa vägen för den här typen av nya högteknologiska och miljömedvetna produkter för en bred målgrupp.    

Manta5 är ett Nya zeeländskt bolag som är världsledande på hydrofoilande elcyklar på vattnet. Manta Hydrofoiler SL3 kommer att finnas tillgänglig för försäljning och leverans fr.o.m. april i år via Manta5´s skandinaviska återförsäljare i Norge. KSSS kommer att genomföra marknadsaktiveringar och Prova-på aktiviteter på den svenska marknaden.

 

Tekniska fakta

Marchfart:     6-7 knop (11-13 km/h)                

Maxfart:        12 knop (22 km/h)

Batteritid:       1.5 – 4.5 timmar

Vikt:                40 kg

Pris från:       99 900 SEK        

www.manta5.no/ksss