Anton och Lovisa jagar medalj på 470-VM

Anton Dahlberg och Lovisa Karlsson hade sin bästa dag på VM i 470 på lördagen. De var tvåa och sjua i dagens två race och inför VM:s sista race på söndagen är de på sjunde plats – med en liten chans till medalj.

 Det har varit en tuff vecka för oss. Därför är det extra skönt att kunna komma upp på vår nivå. Vi hade hårdvind idag och det brukar gynna oss. Men vi hade inte riktigt den farten i båten som vi är vana vid. Vi fick slita hårt för varje meter, säger Anton.

Efter en tuff start på VM, där de låg på 22:a plats efter två dagar och fem inledande race, har de stadigt klättrat uppåt i resultatlistan. Inför det sista racet på söndagen är de på sjunde plats och har till och med en liten chans att knipa en VM-medalj.

Men då måste alla resultat gå deras väg på söndagen. Men i finalen står dubbla poäng på spel och de har ”bara” tolv poäng upp till en bronsplats.

 Nu har vi en liten chans att segla för en bronspeng i morgondagens medaljsegling och det ska vi göra. Efter dag två av det här VM:et sa vi; Låt oss göra en vändning delux…

En förklaring till att de regerande Europamästarna kanske inte lyckats så väldigt bra under VM:et på Mallorca är att Lovisa har kämpat med en kraftig förkylning och när hon inte seglat har hon varit sängliggande.

 Lovisa mår mycket bättre nu vilket helt klart var en bidragande faktor till bättre resultat i racen idag, säger Anton.

För den andra svenska båten, med Hedvig och Hugo Liljegren, gick det lite sämre på lördagen. De fick placeringarna 22 och 20 i silverfleetet och slutar därmed på 48:e plats i sitt första internationella seniormästerskap.

För mer information: 2024 470 World Championship