KSSS regattasäsong är i full gång

Årets fyra första regattor är avgjorda på hemmaplan och säsongen har bara startat. Hittills har vi välkomnat F18, J70, Optimister, OK-jolle, 505, och Starbåt till Baggensfjärden. Näst på tur är SM i damsprint där Sveriges bästa damsprint-besättningar kommer göra upp om SM medaljerna! 

Först ut för säsongen var KSSS spring break regatta för F18 och J70. April, regn och spännande försäsongssegling, så kan man sammanfatta årets första kappsegling på Baggensfjärden. Regattan är en säsongsöppnare för J70 och F18 och till årets regatta samlades ett mycket starkt startfält med de flesta av ostkustens bästa besättningar närvarande. 

Totalt genomfördes fem race I J70 klassen och när dagen var till ända så stod Elvis med Filip Engelbert som vinnare tätt följda av Filip Larsson med team på en andraplats och Mattias Cederholm med team från Strängnäs Segelsällskap på en tredjeplats. I F18 klassen genomfördes sex race och när helgen var över så stod Lundqvist/Lundqvist som vinnare följda av Linder/Brunnberg på en andraplats och Team John Bäck på en tredjeplats.

 

Näst på tur stod regionsmästerskap i Optimist samt vårsprint i J70 tillika SM-kval. Helgen bjöd på trixiga vindar, sol och lättvind på lördagen och regniga förhållanden på söndagen med ostliga vindar på 2-6 m/s. De två första båtarna i sprinten hamnade på exakt samma poäng, där Urban Nyhammar med besättning vann före Björn Hansen med besättning, båda seglandes för KSSS. Trea kom Christoffer Hellekant från Halmstad Segelsällskap.

I regionsmästerskapet stod Alexander Forssén (KSSS) högst upp på pallen efter helgen, följt av klubbkompisarna Didrik Dahlberg och Isak Kaplan. Bland tjejerna kom Julietta Lassarp (LiJS) först, Märtha Bankel (KSSS) tvåa och Josefin Arnell (KSSS) trea. 

 

I mitten på maj bjöd vi in till Saltsjöbadsregattan vilket innebar rafflande segling i härligt vårväder. Regattan avgjordes över två olika banor och med totalt fyra olika klasser – OK jolle, 505, Starbåt och J/70 – och bjöd på spännande och tight segling i härligt vårväder. Extra kul att se att det var bra med deltagande båtar i alla klasser med en hel del tillresta toppteam. 

I 505-klassen stod Malin Broberg/ Johan Röök (BKSS) som vinnare före Ebbe Rosen/ Olle Wennrup (MäKSK) samt Tomas Berg / Johan Calvert (BKSS).

I OK jolle-klassen segrade Niklas Edler (KSSS) före Stefan Jaenson (VASS) och Mikael Björndal (Rådasjöns Segelsällskap). 

I Starbåts-klassen var det tight i toppen och där stod Erik Dahlén / David Nogén (HKKK) som vinnare före Jonas Wibom / Fredrik Liljegren (EKBK) och på tredjeplats finner vi Staffan Thunell / Henrik Widstrand från KSSS.

I J/70 var det tight racing med bra deltagande från svenska toppteam. Imponerande segling av Filip Engelbert och team (KSSS) som följer upp vinsten från Springbreak med att vinna Saltsjöbadsregattan före Tomas Movin (KSSS) samt Magnus Woxén (KSSS) med besättning.

 

Stort tack till alla seglare och fantastiska funktionärer som möjliggjort en så fin start på säsongen. Nu laddar vi om inför sommarens regattor. Hela regattakalendern hittar ni här. Och blir du sugen på att komma ut på vattnet, mitt i hädelsernas centrum, välkomnar vi alltid nya funktionärer. Läs mer om att bli funktionär här.