Monaco Optimist Team Race

Den 10-14 januari avgjordes Monaco Optimist Team Race. På plats var Ernst Åkesson, Didrik Dahlberg, Lovisa Arnell, Josefin Arnell och coach Tindra Forssen för att representera KSSS och Sverige. Här kommer en sammanfattning av veckan från Ernst Åkesson!

Resan var väldigt trevlig! Vi åkte på söndag den sjunde januari. På kvällen kom vi fram till stället där vi skulle bo, som bestod av två små hotellrum. De dagarna vi seglade var det relativt lätta vindar med väldigt stora vågor. Först var det tre dagars träning med huvuddomaren Chris. Sedan var det dags för tävlingen.

På dag ett hann vi köra fyra matcher mot Schweiz, Kroatien, Belgien och Irland. Vi vann mot både Schweiz och Irland men tyvärr förlust mot de andra.

Dag 2 var den varmaste dagen men tyvärr blev det ingen segling för att vinden aldrig kom. Tredje dagen var den tidigaste då det var planerat att första start skulle vara kl 09:00. Vinden kom dock inte förrän eftermiddagen, så den dagen blev det väntan tills vi lite senare gick ut och körde fyra race mot Monaco, Turkiet, Frankrike och Storbritannien. Det blev vinst mot Monaco och Frankrike men förlust mot Turkiet och förlust på mållinjen mot Storbritannien.

På den sista dagen var det planerat att en round robin av de fyra bästa lagen från grupp A och grupp B skulle ske. I och med att vindstyrkan var väldigt liten bestämde sgelingsledarna att det istället skulle bli placeringsmatcher då 1 an i grupp A mötte 1 an  i grupp B. Vi låg på fjärde plats i grupp A och det var planerat att vi skulle möta den andra fyran alltså Danmark. Vinden kom men var bara tillräckligt kraftfull för att få igenom 3 race och vi skulle ha det fjärde på dagen. Det gjorde så att vi tillslut kom delad 7a med Danmark.

Sammanfattningsvis har vi ändå haft en fin resa med nya kompisar och en bra laginsats!
Tack till Tindra som coachat oss! /Ernst Åkesson