Swedish Challenge, powered by Artemis Technologies, presenterar Youth America's Cup-team

Swedish Challenge, powered by Artemis Technologies, presenterar nu de fem seglare som kommer att utgöra Swedish Challenge Youth Team och tävla i Unicredit Youth America's Cup 17-26 september 2024 i Barcelona.

Bland dem finns Felicia Fernström, som också har valts ut som en del av Swedish Challenge Women's Team som tillkännagavs tidigare i veckan:

- Jag är så glad över att få vara en del av racingteamet. Det är stort för mig att bli uttagen till både ungdoms- och damlaget. Att få vara tillsammans med, och lära mig av hela teamet i AC40 men också i RC44 har verkligen bidragit till min personliga utveckling. Jag är mer än redo att flytta till Barcelona och göra jobbet för att vinna båda eventen för Sverige.

Förutom Fernström består ungdomsteamet av: Oscar Engström, Hanno Seifert, Hugo Christensson (KSSS) och Oscar Andersson. Var och en av dessa seglare bidrar med sina unika kunskaper och erfarenheter, och tillsammans har de en otroligt stor vilja och ett driv att jobba hårt för att bli så bra som möjligt och nå sina mål. Oscar Engström, som är teamets skeppare och rorsman, säger:

- Det är så kul att få förtroendet att representera Sverige i Barcelona i höst. Vi är en stark grupp med ett fantastiskt stöd bakom oss och med tränare som älskar att pusha oss hårt. En sådan här möjlighet får man bara en gång i livet, så vi ska se till att ta vara på den!

Det slutliga laget har valts ut från Artemis Academy, vars syfte är att skapa en stark grund av svenska foilingseglare. Under ledning av huvudcoacherna Fredrik Bergström och Kyle Langford fokuserar akademin på att utveckla och träna både svenska dam- och ungdomsseglare och förbereda dem för att tävla i sportens absoluta toppnivå. Coach Langford betonar vikten av ungdomsutveckling och säger:

- Vårt mål är att förse unga seglare med de färdigheter och den erfarenhet de behöver för att utmärka sig på de högsta tävlingsnivåerna. Artemis Academy är mer än bara en träningsplats; det är en grogrund för seglingens framtida stjärnor.

Teamet har tränat på Artemis Technologies bas i Belfast, där vattnet Belfast Lough varit en fantastisk träningsarena för AC40 båten.

Artemis Technologies som är sprunget ur tidigare America's Cup-teamet Artemis Racing använder sin världsledande tekniska expertis för att stödja teamet, vilket resulterar i en satsning som nu kombinerar de bästa seglingstalangerna och den senaste tekniken. Artemis Technologies VD, Dr Iain Percy OBE, säger:

- Vår erfarenhet av high-performance segling och maritim design är en stor fördel. Genom att utnyttja vår tekniska skicklighet, operativa expertis och ledarskapsförmåga kan vi ge våra seglare bästa möjliga förberedelser - vi vet att våra team är redo att tävla på högsta nivå och pusha gränserna för vad som är möjligt inom segling.

Swedish Challenge, som drivs av Artemis Technologies, stöds av Kungliga Svenska Segelsällskapet (KSSS) och Göteborgs Kungliga Segelsällskap (GKSS).

Följ Swedish Challenge på sociala medier: @swedishchallengeac37