Orkan stoppar Hansen

Hansen Sailing Team reser på lördagen till Bermuda för årets sjätte deltävling i Alpari World Matchracing Tour, VM-serien i matchracing.

- Vi skulle egentligen åkt redan på fredagen men en timme innan vi skulle landat på Bermuda prognostiseras orkanen ”Gonzalo” slå till mot ön med vindar uppemot 60m/s så flyget är inställt. Vi hoppas givetvis att orkanen bedarrar och tar en annan väg eftersom det är stor risk att en sån orkan förstör allt i sin väg och medför att tävlingen ställs in, säger Björn Hansen som tillsammans med Mathias Bredin, Phillip Kai Guhle och Rasmus Kostner måste leverera på toppen av sin förmåga på Bermuda för att VM-gulddrömmen ska finnas kvar.

- Vi vet att det är vinst som gäller för att vi ska ha det i egna händer när vi åker till finalen i Malaysia men vi är övertygade om att vi kan göra det. Vi är otroligt laddade och har ett par extra träningsdagar planerade innan regattan ska dra igång. Även utnämningen till ”Sveriges manliga seglare 2014” under helgen som gick ger oss extra motivation. Vi vill verkligen visa att vi var värda den utmärkelsen, säger Björn.