Team Elvis mitt i stridens hetta

I Newport, Rhode Island deltar KSSS för sjätte gången i den prestigefyllda Rolex NYYC Invitational. KSSS medlemmen Filip Engelbert och hans ”Team Elvis” är mitt i rafflande bataljer på vattnet utanför New York Yacht Clubs (NYYC) vackra klubbhus (Harbour Court) i Newport, Rhode Island.

Kappseglingarna inleddes med träning i söndags och första delseglingarna var på måndagen och fortsatte idag med avslutning på fredag. Kappseglingen sker i tillhandahållna 37-fots kölbåtar, s.k. IC 37, som NYYC tog fram som en egen klass i samband med deras 175-årsjubileum 2019. Tidigare har denna kappsegling utkämpats i Swan 42 klassen och årets version är den sjunde upplagan.

Rolex NYYC Invitational är en av världens tuffaste amatörseglingar i entypsbåtar, där några av USA:s och övriga världens främsta segelklubbar får en särskild inbjudan att delta. I år möts 19 lag från Japan, Italien (2 lag), Finland, Irland (2 lag), Kanada, England (2 lag) Argentina, Bermuda, Sverige och 7 olika lag från USA. Även om det är en amatörregatta, så skall man förstå hur enormt starka och ambitiösa dessa lag är, där vissa har tränat sedan förra regattan (vart annat år) för att kvala in. Det är ytterst snäva race, med små marginaler i alla sammanhang.

Team Elvis, och därmed KSSS besättning, består av följande talanger: Anna Drougge, Jocke Ekdahl, Hanna Ericksson, Jacob Gustafsson, Jimmy Hellberg, Marcus Höglander, Gustav Pettersson, Johanna Sommarlund och Filip Engelbert.

Efter dagens seglingar har vi nu Team Elvis på en solid tolfteplats.
Det är just Team Elvis som levererat KSSS största framgång hittills i denna regattan, genom en tiondeplats 2019, och vi hoppas att de skall hitta rätt bland vindskift och strömkartor för vidare framgångar. Det är många race kvar och som alltid gäller det att ta ett race i taget.

Vi önskar dem stort lycka till med resten av regattan och är enormt stolta att de håller KSSS fanan högt i Newport.

Följ spänningen live via NYYC Youtube kanal
Eller tracking