Vilma & Rebecca nominerade till Idrottsgalan - Årets Lag

49er FX seglarna Vilma Bobeck, KSSS, och Rebecca Netzler, GKSS, är nominerade till Idrottsgalan 2023 i kategorin Årets Lag. Övriga nominerade är Damlandslaget i Fotboll, Herrlandslaget i Bordtennis och Hellvig & Åhman i Beachvolley. Vinnarna tillkännages under Idrottsgalan i Globen 22 januari 2024.

Laget har haft en exceptionellt framgångsrik säsong med silver på För-OS och ett VM-guld där de var helt överlägsna och inte behövde segla den avgörande medaljfinalen.

Vem som vinner avgörs av Svenska Idrottsakademin, en ideell sammanslutning vars medlemmar är framstående representanter för svensk idrott som älskar idrotten och som aktivt verkar för idrottens utveckling. Medlemmarna består av både före detta och nu aktiva personer inom idrotten, idrottsledare, sportjournlister, förbunds- och föreningsfolk (källa:Wikipedia)

Vilma & Rebecca är även nominerade till Internationella Seglarförbundets World Sailing Awards 2023 i kategorin World Sailor of The Year, Female. Vinnaren offentliggörs på tisdag 14 november.