KSSS arrangerar internationell konferens för ledande segelklubbar

I den fantasiska vårsolen står KSSS värd för den 10:de upplagan av Europeiska och Sydamerikanska ICOYC-konferensen. Över 20 av världens främsta segelklubbar besöker under slutet av veckan Saltsjöbaden och Sandhamn och diskuterar gemensamt ämnen som olympiska kampanjer, sailing operations and kommersiella värden.

Från torsdagen den 16 maj till lördagen den 18 maj, med en frivillig extradag på Sandhamn på söndagen, besöks Grand Hotel i Saltsjöbaden av seglingens makthavare för att lära av varandra och diskutera segelsportens framtid.

ICOYC står för “The International Council of Yacht Clubs” och är en sammanslutning av världens ledande yachtklubbar. Med evenemang och möjligheter för klubbmedlemmar, ledarskap och professionell personal finns ICOYC till för att främja samarbete mellan dessa klubbar så att var och en kan få befogenhet att förbättra sin hemorganisation samtidigt som de bidrar positivt till yachting över hela världen.

Formatet blandas mellan presentationer och paneldiskussioner med gott om tid för social interaktion mellan deltagarna. Lägg därtill luncher och middagar på olika restauranger runt Saltsjöbaden och ett otroligt fint väder, så får man en mycket kreativt klimat för förbrödning och fruktsamma diskussioner.

Samtidigt som delegaterna från segelklubbarna diskuterar segling, arrangerar KSSS ett ambitiöst program för medföljand partners med besök på museer i stan, guidade turer och goda måltider.

Stort tack till deltagare från när och fjärran, kanslipersonal som jobbat hårt för att möjliggöra denna konferens och givetvis Enya Ahldin som assisterat i arbetet.

 

Iohn Ryott

KSSS Informationskommitté