Adrian och Fabi vann klassmästerskapet i 29er

Klassmästerskap för 29er har genomförts i Kullavik. Klassmästare 2014 blev Adrian Salamon och Fabian Bergman KSSS. Bästa Kullaviksbesättning och dessutom bästa tjejbesättning blev Hanna Höije och Emma Fridolfsson på tredje plats.

Klassmästerskap för 29er har genomförts under i Kullavik under helgen 20-21 september. Lördagen bjöd på fantastiskt sensommarväder med 20 grader och sol men dessvärre nästan ingen vind. Efter en lång väntan på land och på vattnet gjordes ett försök att köra en segling. Vinden var dock så svag att seglingen fick kortas av och inga vidare försök gjordes.

 Söndag morgon låg ett tungt täcke av moln och fortfarande ingen vind. En stund efter utsatt tid lättade molnen och i en fin västlig bris på 3-4 sekundmeter kunde seglingarna starta. Adrian Salamon och Fabian Bergman KSSS tog ett rejält grepp och spikade första och även segling 2, 3 och 4. Strax bakom seglade Theodor Krafft och Simon Alm bra och spikade segling nr 5 för dagen. Efter sista seglingen låg dessa bägge besättningar på samma nettopoäng. Klassmästare blev i kraft av flest spikar Adrian och Fabian. På tredje plats kom Hanna Höije och Emma Fridolfsson KKKK och blev därmed bästa tjejbesättning.

Klicka för hela resultatlistan

/ Klippt från KKKK