Rekordregatta på Baggen – över 400 båtar!

Den kommande helgens KSSS Olympic Class Regatta blir en rekordregatta, alla kategorier. Trots den annalkande hösten kommer över 400 båtar att tävla i 14 klasser. Dessutom ingår SM i 49er och 49FX.

Största klassen är Optimisterna med över 115 båtar, därefter E-jollarna med över 100 båtar. Tvåmansbåtarna är nästan 50 stycken. Nya klasser för i år är Ok-jolle och Moth, den båt som gett upphov till foilingseglingen.

Det är bra väderutsikter, 12-13 grader (varmt), molnigt men uppehåll och svaga men ökande sydliga vindar. Kort sagt, det blir folkligt, festligt och fullsatt på Baggen!

- Regattans syfte har alltid varit att skapa en ordentlig säsongsavslutning för svensk jollesegling. Vi seglar på fyra olika banor ute på Baggensfjärden. I år har vi verkligen lyckats med att få en fantastisk uppslutning. Vi har också fått deltagare från utlandet, från Danmark, Norge, Finland, Estland och Ryssland vilket visar att våra tävlingar har ett internationellt anseende, säger tävlingsledaren Fredrik Olsson.