Underbar dag för Nautiska Sandhamnsregattan!

Fredagens seglingar i Nautiska Sandhamnsregattan ägde rum under en fin augustisol och i syd- sydvästliga vindar av det lättare slaget, cirka 4-6 meter per sekund.

Regattan innehåller fyra klasser, Smaragd, Drake, A22 samt X-35 som alla kämpar om att bli svenska mästare. Båtarna tävlar i kryss-länsbanor och varje race är arrangerat så att det ska ta cirka en och en halv timme att genomföra.

Tre race i respektive klass genomfördes under fredagen och ställningen ser ut som följer:
Bland Smaragderna leder seglingsnummer 11, lämpligt nog heter båten Älvan. Skepparen Johan Davidsson och hans besättning från Långedrags Segel Sällskap har fyra segrar och tre andraplatser. På andra plats i nuläget kämpar Johan Bursell med besättning ombord på båten Emmi, gänget seglar för Saltsjöbadens Båtklubb.

Bland A22:orna leder Johan Rodebäck med besättning ombord på Aquila från Tranebergs Segelsällskap. De har hittills sex segrar av sju möjliga. Imponerande. First runner up och följaktligen tvåa så här långt är Ramona 2 med Claes Ahlin och besättning från hemmaklubben KSSS.

X-35: två KSSS-ekipage ligger just nu etta och tvåa. Som förstaplacerad i nuläget: båten Swallow med Anders Åhman från KSSS som tog två segrar och en andraplats under fredagen. Jagande tvåa: Nautiska med Douglas Eklund.

Drakarna är den största klassen med 33 båtar och där leder båten 5i12 med skeppare Martin Pålsson från GKSS och i hans bakhasor jagar Hans Liljeblad med besättning ombord på Sweet Alice från KSSS.

Lördag är Nautiska Sandhamnsregattans sista dag och vem vet hur resultatlistorna ser ut i slutet av dagen. Det ser inte ut som att det ska blåsa alltför mycket, snarare något i underkant, men med strålande sol i östliga Sveriges vackraste arkipelag kan man stå ut med lite lättare vindar.

Vi önskar alla stort lycka till under finaldagen och ser med spänning fram emot att se vilka som koras till svenska mästare i respektive klass.

/Hélène Lidman

Resultat