Utmärkelser till KSSS juniorer under Mästarnas Mästare

Under helgens Mästarnas mästare delade Svenska seglarförbundet ut priser för framstående prestationer under 2014. KSSS juniorerna Adrian Salamon/Julius Hallström fick ta emot priset "Halvan" för sitt EM guld I 29er. Arvid Nordquist fick priset för "Årets Junior" efter sin 3:e plats på VM i Byte som även tog honom till Ungdoms-OS.

Bästa placering bland juniorer – Adrian Salamon och Julius Hallström 

”Halvan” är utmärkelsen som delas ut till den juniorseglare eller det juniorlag som placerat sig bäst på VM, EM, Junior VM eller Junior EM. Adrian Salamon och Julius Hallström tog guldet på Öppna EM i 29er-klassen i stenhård konkurrens med över 180 besättningar från hela världen. Både Adrian och Julius har tillhört junioreliten i svensksegling under flera år, men inte tävlat ihop i 29er-klassen förrän nyligen. Efter en kort, men intensiv, träningsinsats lyckades de under EM att segla både jämnt och disciplinerat. De avslutade den sista och avgörande finalseglingen med en strålande 2:a plats för att därmed säkra guldet.

Årets Junior – Arvid Nordquist 

Geddapokalen delas ut till den junior som har gjort den bästa kappseglingsprestationen under året och i år går priset till Arvid Nordquist för hans starka insats under VM. Arvid lyckades i våras segla hem en 3:e plats under VM i Byte CII i Gardasjön. En fantastisk prestation som ledde till att han säkrade en Ungdoms-OS plats till sig själv och Sverige. Arvid började segla i KSSS när han var nio år, men flyttade 2008 med sin familj till Schweiz. Där fortsatte han med Optimist, bytte sedan till Laser 4.7 och seglar sedan 2013 Laser Radial.
Under det senaste året har han kombinerat detta med segling i Byte CII för att kvala in och förbereda sig till Ungdoms-OS.

//Saxat från SSF:s hemsida

För att läsa hela nyheten klicka här

 

/Anders Bengtsson