Lång resa för svensk RSX segling att nå toppen.

Adam och Fanny utvecklas i rätt riktning på VM i RSX. Så då äntligen, fick de som tycker om vind. Fast vinden nådde inte över 14 knop. Det hjälpte inte de våra, som trivs bättre när det är lite mindre vind.

Så har det varit hela veckan. Tröttheten slog till idag på Adam.  Kroppen sa ifrån och han hade inget mer att ge....

Båda har seglat silverfleeten, där Adam har seglat relativt jämnt placeringsmässigt. Jag är på väg uppåt hela tiden och känner mig fysiskt starkare. Den här tävlingen har nog varit det tuffaste jag varit med om i RSX klassen. Jag är nöjd med min insats även om placeringen inte är så rolig att titta på. Nu går jag in i ett träningsmode för att vara ”preppad” till nästa VM som redan är nu i februari 2016. Under den tiden från nu har jag varit med och tränat med kineserna, i Kina, i två omgångar. Jag gillar den attityden de har och den hårda träning som de utsätts för. Först fick jag chansen att få en tävling till i Abu Dhabi innan det bär iväg till Kina.

Fanny kommer också delta i Abu Dhabi för att sen åka hem och lägga tid på att utveckla fysen lite till och även gå in i skolans värld. Det blir en vinterperiod nere i Cadiz i två omgångar. Jag har planerat en längre period i Israel, som förberedelse inför nästa VM.
Båda har fortfarande en liten chans att kvalificera sig till OS genom det sista kvalet som går sista veckan i mars på Mallorca. Adam har BLR, UKR som sina största motståndare. Fanny har en liten fight med TUR.
Vi hoppas på att båda skall klara kvalgränsen och sen får vi se vart det landar.
Vi har nu tre KSSS båtar som ligger på gränsen (RSX herr, RSX dam och Nacra) till att få representera Sverige och KSSS på OS2016. 49er FX och 49er kommer att ha en inhemsk fight om OS platsen.

Förutom de finns det tre båtarna (470 herr, Laser S, Laser R) som ligger steget före, men fortfarande inte är uttagna.
Skall bli rätt kul det närmaste sex månaderna och sen följa de sista prepp månaderna inför OS i RIO i augusti.

Nu drar vi till Abu Dhabi redan imorgon för ladda för World Cup finalen, där bara 20 båtar seglar i varje klass och är inbjudna. KSSS ställer upp i fem klasser.

Stay tuned, more to come, already next week,

http://www.rsxclass.com/worlds2015/

Björn Johansson