Anton och Fredrik sjua på EM

Anton Dahlberg och Fredrik Bergström föll med flaggan i topp när 470-EM avslutades på tisdagen. De tio bästa båtarna gjorde upp i ett medaljrace där svenskarna blev tvåa, med hela världseliten på plats.

Därmed slutade de två OS-klara KSSS-seglarna på sjunde plats totalt. Och eftersom de hade tre utom-europeiska båtar framför sig så var de bara en placering från att ta en EM-medalj.

- Vi ville verkligen visa vad vi kan idag och stundtals seglade vi riktigt bra. Och det har vi gjort från och till under hela EM. Men det har varit en lång vecka och nån gång snubblade vi lite på oss själva, säger Anton.

Men nu väntar ingen rast och ro. Redan på torsdag drar de två till franska Hyere för att förbereda sig för världscupen som drar igång där om drygt en vecka.

- Nu är det bara att köra vidare. Vi har fyra fantastiskt roliga månader framför oss innan Rio. Det kommer att bli bra, säger Anton.

OS-mästarna Mathew Belcher/Will Ryan från Australien blev trea i medaljracet men deras seger i mästerskapet var aldrig hotad. De vann med 16 poäng tillgodo på det franska paret Sofian Bouvet/Jeremie Mion som avslutade EM med en seger och knep därmed silvermedaljen.