Anton och Fredrik tog tag i ”grejerna” .

Idag seglade vi nästbäst och det är tillfredställande, säger Anton direkt efter en ”sen ankomst” tillbaka in i hamn. Alla klasser fick vänta ett par timmar då vinden inte ville vara med till en början, fast idag åt andra hållet. No wind. Efter hand började det puffa på från väst upp till fem meter per sekund och på vissa andra banor lite mer. Förutom 470 killarna klättrade även Jossan i laser Radial närmare podiet.

Bäst av de svenska båtarna idag seglade FX tjejerna Lisa Ericson/ Hanna Klinga med 1,1,2,10 och leder totalt i klassen. Drömföre för oss, kommenterade en nöjd Lisa efteråt.

Jesper var med i det första men kom helt fel i andra. Det är gott att kunna skjuta snett bakifrån och jag har fyra chanser kvar innan medaljracet, säger Jesper lite nöjt.

Våra FX tjejer var nog bara nöjda med ett race, det sista. Vi kom lite snett på några första kryssar idag tyckte Julia, men vi kommer igen imorgon var det självklara svaret.

Imorgon ser vindgurun lite orolig ut åt det lätta hållet, men använder  vi alla dagens ljusa timmar så... Halva regattan är nu genomförd som avslutas med ett medaljrace på söndag

Stay tuned !

Följ gärna seglingarna på

 http://swc.ffvoile.com

KSSS Barometern efter dag 2.

4.  Josefin Olsson, Laser Radial

5.  Anton Dahlberg/Fredrik Bergström, 470

10.Carl P Sylvan/Marcus Anjemark, 49 er

11. Jesper Stålheim , Laser Standard

13. Julia Gross/ Cecilia Jonson, 49er FX

21. Ida Svensson/ Rasmus Rosengren, Nacra

Övriga svenska resultat

1 Lisa Ericson/ Hanna Klinga, 49FX

12. Max Salminen, Finn

11. C-F Fock/ Marcus Dackhammar, 470

15 Victor Bergström/ Niclas During, 49er

20 Björn Allansson, Finn

25 Lovisa Karlsson, Laser R

19. Fritjof Hedström/ Victor Västernäs, 49er

/ Björn Johansson