Fler seglare i SWE Sailing Team

Efter bra resultat på VM i 49er och Nacra 17 i Florida i februari presenterar nu Svenska Seglarförbundet nya namn i landslaget, SWE Sailing Team.

Nya i landslaget 2016

49er: Carl P Sylvan, 29 år, GKSS / Marcus Anjemark, 23 år, KSSS. 
Förbundskaptenens kommentar:
- Carl och Marcus har gjort bra resultat på nästan alla tävlingar de deltagit på sedan de började segla tillsammans förra hösten, de blir uttagna på sitt mycket starka VM resultat. Tolfteplatsen är på nivå med det bästa Sverige någonsin presterat i klassen och de visade på andra tävlingar och enskilda dagar på VM att när det klaffar för dem så kan inga av konkurrenterna gå säkra. Teamet verkar fungera mycket bra tillsammans och kompletterar varandra väl. Det är särskilt roligt att när man kan presentera en föryngring i truppen. Marcus är väldigt ambitiös och kommer att vara med i laget under lång tid framöver. Vi hoppas att dessa killar, eller för den delen någon de av övriga nya 49er-konstallationerna kvalificerar Sverige till OS på Mallorca regattan under påskhelgen. Carl och Marcus börjar närma sig den nivå som SOK kräver för uttagning till OS.

Nacra 17: Ida Svensson, 18 år / Rasmus Rosengren, 20 år, KSSS
Förbundskaptenens kommentar
- Ida och Rasmus blev 22:a på VM i Clearwater i februari och kvalificerar sig därför i laget. Men de gör det så klart också för att de är ett av de mest talangfulla teamen vi fått fram i Sverige på mycket länge. De är den yngsta besättningen som blivit uttagna i laget på mycket länge, i alla fall under min tid som förbundskapten. De har både bakom sig och inte minst framför sig mycket stora utmaningar. Nacra 17 klassen som en ny tekniskt utmanande OS-klass är full av rutinerade äldre seglare som hela tiden jobbar hårt med att förstå hur man bäst seglar båten, att då börja som tonåringar och försöka konkurrera är mycket tufft. Ida och Rasmus har fått slita hårt för att komma så långt som man gjort, vi tar med dem i landslaget nu för att de visar att de har den tuffhet och drivkraft som krävs för att nå toppen. Men vi har inga illusioner om att det inte blir hårt för dem att ta nästa steg. Vi vill genom uttagningen visa dem att vi tro på dem, tror de har kvaliteter som krävs för att närma sig världstoppen, men det är mycket viktigt för dem att skynda långsamt och ha massor av tålamod. 

Läs mer på SSF:s hemsida