Rikskval Optimist

Idag samlades de 105 bästa Optimistjolleseglarna i Sverige på KSSS hamnplan i Saltsjöbaden för att segla årets andra rikskval. Vi mötte våra kompisar från de andra klubbarna i Sverige och hade kul med dem innan rorsmansmötet.

Sen var det bara att sticka ut på vattnet. Vinden blåste från norr 5-8m/s. Det var stora skillnader i styrka. Ibland hängde vi max medan vi några gånger var tvungna att sitta i båten. Det vred ockå väldigt mycket. Vågorna var stora för att vara här på Baggen. Det gjorde att det var lite klurigt på länsen. På kryssen däremot kände jag att det gick bra och jag hade bra koll på vriden. Sissel tycker att det var jobbigt med farten. " Det kändes som att vågorna drog mig bakåt" säger hon och skrattar lite.
Det tog inte lång tid från att sista båt gått i mål till att nästa start sköts iväg och alla var på väg igen. De blev tre snabba race. I tredje racet fyllde vinden i och ökade till 6-8m/s. Redan vid kvart över två var alla racen avklarade och vi seglare var på väg in igen.
  
Det har varit en rolig dag med lagom mycket vind och tre bra race med högt tempo. Nu sitter vi alla fyra trötta i soffan, Sissel, Hugo, Oscar och jag, och väntar på att snart få gå och lägga oss. Vi taggar för en ny dag, med nya förutsättningar och nya mål!
Vi ses imorgon på hamnplanen // Hedvig & Sissel