RSX VM avslutat i Eilat Israel

Årets VM blev nästan en repris på förra årets VM även om det bara var fem månader sen. Etableringen i en OS-klass tar tid och oftast år för att skapa en typ av trygghet för att nå framgång. Det är härligt att se Adams och Fannys insatser. De lever ett intensivt RSX-liv och gör allt för att bli bättre. Tyvärr visade inte resultaten på detta VM någon ändring. Polackerna dominerar båda klasserna och det är spännande att se att Israel har tio seglare topp 60 på detta VM.

Ser vi på den positiva sidan så hade Adam och Fanny kvalat in Sverige till OS i Rio 2016 om det hade varit en OS-kval på detta VM. Fanny som 20:e nation och Adam som 21:a nation.
Detta OS-kval ges nu möjlighet till på Mallora sista veckan i mars. Europanationerna gör upp om en plats för damerna och två platser för herrarna. En utmaning och en uppgift som är fullt möjlig. Vi går "all in " för detta kvalet , säger Adam och Fanny.
Jag ser både Adam och Fanny som två framtidsseglare för KSSS och Sverige för kommande olympiader. De investerar all sin tid och det är nyckel till framgång, tror jag. Om de klarar Europakvalet känns det viktigt att de får möjligheten att ingå i det svenska OS-laget för att lära redan nu. Kvalar de in borde de få segla i Rio.
Stay tuned

Björn Johansson