Anton och Fredrik tvåa i Miami

Andra dagen av världscupseglingarna i Miami blev dagen då Anton Dahlberg/Fredrik Bergström klättrade rejält i 470-klassen. Efter fyra race ligger de nu tvåa, endast en poäng efter japanerna som leder.

Precis som på öppningsdagen bjöd Biscayne Bay utanför Miami på lätta vindar på onsdagen. Men det blåste ändå tillräckligt för att ta ikapp några race som inte kunde köras på premiärdagen.

470:orna hann med tre race och Anton och Fredrik seglade stabilt med placeringarna 2-5-5 och klättrade tolv placeringar.

Finnjollarna fick också till tre race och Johannes Pettersson började med en 18:e plats, följde upp med att bli tolva och avslutade dagen med en andraplats och är därmed nia i totalen.

I tisdags blev det ingen start för Josefin Olsson i Laser Radial. På onsdagen blev det tre, men inte särskilt lyckat för Josefin som fick serien 37-30-8 och ligger därmed på 23:e plats.

I 49er hade Carl P Sylvan/Marcus Anjemark en jobbig första dag där de inte fick det att stämma. På onsdagen började de upphämtningen genom att bli sjua i de två första racen. Men en diskvalificering i tredje race förstörde dagen och de är nu på 18:e plats.

 

Foto: Richard Langdon