KSSS i toppen på Atlantic Round

Varje år arrangeras den inter-nordisk-amerikanska vänskapsregattan Atlantic Round mellan klubbarna KSSS, KDY, KNS, NJK, GKSS samt den amerikanska vänföreningen North American Station(NAS). Denna regatta, som i år fyllde 40 år arrangerades av KDY och seglades i tillhandahållna J/70. Läs Patrik Saléns berättelse från regattan.

Fokus kring denna regatta är att säkra upp en trevlig dialog dessa klubbar emellan, blandat med olika former av kappsegling. På fredagen gjordes det upp i en serie om 5 seglingar där varje klubbs besättning roterade bland båtarna. Klubbarnas skeppare blev kvar på en båt, medan besättningen flyttades runt bland de andra båtarna. Dock räknades samtliga placeringar laget emellan ihop, med dubbla poäng för skepparen. KSSS laget, bestående av Otto Drakenberg, Fredrik Gustafson samt Patrik Salén, lyckades säkra upp 1:a platsen och blev därmed vinnare av den s.k. Stephen Swope Trophy.

På fredagen var det även dags för det årliga ”Commodores meeting”, där ordförande för varje klubb fick tid att samtala om framtida evenemang och andra klubbintressanta ämnen. Vi talade bland annat om den nära förestående eskaderseglingen i Stockholms skärgård nästa år, då inte mindre än 50 amerikanska båtar förväntas till Stockholm i KSSS regi. Vi talade också om hur vi kan utveckla det positiva ungdomsutbytet klubbarna emellan. Detta efterföljdes av en trevlig regattamiddag i Skovhoved hamn.

Lördagen var en rent social händelse, cykeltur med historieinslag, för att sedan på söndagen avslutas i ett traditionellt fleetrace där lagen seglade med sin egna besättning. Den dagen blev det en 3:e plats för KSSS i ytterst lätta och knepiga vindar, vilket i sin tur innebar en silvermedalj i den totala sammanräkningen för Atlantic Round. Vi tackar KDY för en väl arrangerad regatta och ser fram emot nästa års övning. Då står GKSS som värd på västkusten. Vi hoppas locka nya KSSS medlemmar att delta i denna övning.

Hör av er om ni tycker det kan vara kul att representera klubben.

Seglarhälsningar,
Patrik