Anton och Fredrik ligger tvåa på 470-EM

Anton Dahlberg och Fredrik Bergström har öppnat starkt i EM-470 i San Remo. Efter tre dagar med endast fyra seglingar jagar de australiensarna och OS-silvertvåorna Matt Belcher och Will Ryan som har inlett med tre spik och en andraplats.

Men svenskarna är inte långt efter. Första dagen blev det serien 3-2-5, andra dagen blev det inga seglingar och på lördagen endast en. Båtarna kom iväg först vid sex-tiden på kvällen. Men då kom vinden med upp mot 15 knop i byarna och racet var över på 40 minuter – och Anton och Fredrik hade tagit sin första spik i det här mästerskapet.

- Vi har bara fått till fyra seglingar på tre dagar. Men alla fyra race i liknande förhållanden, 10–12 knops vind från öst, berättar Fredrik och fortsätter:

- Vi har i kvalseglingarna gjort det bra och riktigt skoj med en spik i dagens enda race som hölls sent på eftermiddagen efter lång väntan på land. Nu är det två dagar guldfinal med sex planerade race. Det är då regattan börjar på riktigt. Det är viktigt för oss att behålla fokus på rätt saker och göra det vi kan så bra som det bara går. Det kommer att räcka långt.

Carl-Fredrik Fock och Marcus Dackhammar har gjort en godkänd tävling så här långt och ligger på en fin 14:e plats. Men det är mycket jämnt och de har bara sex poäng upp till en sjätte plats.

I damklassen ligger Olivia Bergström/Lovisa Karlsson på 29:e plats.

Text: Mats Olsson/SSF