Fredrik Lööf försvarade EM-guldet i OK-jolle

Fredrik Lööf försvarade sin EM-titel i OK-jolle på tisdagen när mästerskapet avgjordes under Kieler Woche. Det blev dubbelt svenskt på pallen då Thomas Hansson-Mild gjorde en stark sista dag och knep bronset.

Fredrik Lööf seglade starkt under EM-regattan och hade säkrat guldet redan innan den sista seglingen, före fransmannen Valerian Lebrun. Thomas Hansson-Mild hade sin bästa dag under tisdagen vilket lyfte honom upp till en stark bronsplats.

-Det var fyra riktigt tuffa seglingsdagar och jag kom igång lite sent då jag fick en ny båt precis innan regattan. Det har varit tight racing med tuff undanvindssegling och jag är nöjd med min segling i ett utmanande fält. En bra vecka, summerar Fredrik Lööf.

Fredrik Lööf seglade sin första Kieler Woche 1986 i OK innan han bytte till Finnjollen.
- Det är enkelheten med OK-jollen som har fått mig att komma tillbaka till klassen. Jag får ofta frågan, "varför jag gör du det här? Du kan ju bara förlora?" Det kan jag inte för jag är en vinnare hela tiden. Jag har massor av härliga vänner i klassen och jag älskar segling så det är det som driver mig att segla OK, säger Fredrik.