Junior-SM i 29er bjöd på hemmasegrar för tjejer, killar och öppen

Efter tre dagar segling och tolv race är det avgjort, Svenska Mästare blev Hugo Liljegren och Calle Leukfelt från KSSS. Efter en lite svajig start dominerade man den sista dagen och avslutade med tre spikar. Svenska Mästare bland tjejerna kom också från KSSS det var Hannah Maurer och Ebba Berntsson. De seglade in som fyra totalt och som bästa tjejer. Bästa mixed blev Lea Maurer och Lorenz Fellbom. Klubb? KSSS.

Det var varierande förhållande över de tre dagarna. Fredagens ganska beskedliga vindar ökade ett snäpp mot lördagen, för att trycka på riktigt ordentligt på söndagen. Det var en ganska typisk ostlig baggensblåst, byig och skiftig. Vilken kanske till viss del gav hemmaseglarna en fördel. Men det var väldigt tätt i toppen, Hugo och Calle jagades av Marius Westerlind och Carl Hörfelt från GKSS och Melker Brenton och Albert Norlén. Till slut skilde det bara fem poäng mellan ettan och trean.

Parallellt med JSM seglades det höstregatta i RS Aero 5. Vann gjorde Calle Lagerberg (KSSS) i överöägsen stil före Hugo Sköld Orr (KSSS) och Axel Almersson (JKV).