Mikael Lindkvists team topp 10 i Sailing Champions League Final

Den 7–10 oktober seglades finalen i Sailing Champions League i klassiska Puerto Cervo på Sardinien. Formatet är sprintsegling i tillhandahållna J/70 och seglas i tio grundomgångar varefter de sex bästa går till final. 29 båtar från hela Europa kom till start och Team Lindkvist slutade på en hedrande 9e plats.

För Mikael och hans besättning Sandra Sandqvist, Thomas Tennström och Tim Nyllinge började det lite trögt, men man seglade stadigt upp sig. Efter två dagar låg man på 15e plats.
- Vi har seglat bra i många race men gjort några dyrköpta misstag. Starter har periodvis varit bra, men vi har missat lite för många, kommenterade Mikael. På banan har vi seglat upp oss i princip konstant.
Under den fyra dagar långa regattan kom flera seglingar att skjutas upp på grund av hård vind. Efter den sista dagens segling sammanfattade Mikael insatsen så här:
- Efter en riktigt bra segling idag med bra starter och bra strategi och fart lyckade vi bli 9a total, med en andra- och en första plats idag. Vi har seglat bättre och bättre under regattan och har gjort mycket bra men ett par stora misstag för mycket.
Teamets resultatserie ger också en indikation hår hård konkurrensen är i Sailing Champions League är. Så här ser den ut 7, 2, 4, 1, 3, 3, OCS, 3, 2, 1.
Här finns komplett resultatlista

Den 15-17 oktober seglas den damernas Sailing Champions League i Cascais och även den kommer att direktsändas. Läs mer här.