Europamästerskapen i 29er till KSSS

I mycket hård konkurrens bland flera arrangörer beslutade det internationella 29er-förbundet att låta Kungl. Svenska Segel Sällskapet (KSSS) arrangera Europamästerskapen i 29er-klassen 2023. Mästerskapet kommer att hållas 10–19 augusti i Saltsjöbaden, Stockholm, Sverige.

Världsmästerskapen i 29er avslutades i förra veckan. I stenhård konkurrens blev syskonen Hedvig & Hugo Liljegren fyra och blev bästa mixedbesättning i det 250 båtar starka startfältet.

-          29er klassen är en av de riktigt stora internationellt juniorklasserna och den klass som just nu fostrar flest seglare mot framtida olympiska spel. Att ha en besättning på den nivån är fantastiskt kul för KSSS och Sverige och vi hoppas nu att flera besättningar hakar på och satsar på att bli konkurrenskraftiga till nästa års mästerskap på hemmaplan, säger Anders Bengtsson, Träningsansvarig på KSSS.  

KSSS grundades 1830 och den huvudsakliga träningsarenan har funnits i Saltsjöbaden sedan 1980-talet. Klubben har arrangerat många internationella regattor men ser nu fram emot det första internationella mästerskapet i Saltsjöbaden.

-          Vi är väldigt glada över att vi få välkomna 29er klassen till Baggensfjärden. Baggen är en bra seglingsarena och vi har en mycket kompetent kappseglingsorganisation så förutsättningarna finns för att vi ska kunna leverera ett evenemang i världsklass, säger Stefan Rahm, klubbdirektör på KSSS.