Följ de 14 KSSS-besättningarna i Seglingens Mästare i helgen

I helgen (8-9 okt) går den prestigefyllda regattan Seglingens Mästare av stapeln i de klassiska vattnen utanför Strandverket på Marstrand. KSSS har inte mindre än 14 besättningar med av de totalt 48 startande.

Kl 9.30 på lördag går varningssignalen till det första racet av totalt 31, som till sist skall förkunna vem som kan titulera sig Seglingens Mästare 2022. Seglingarna avgörs i race om åtta J/70-båtar där samtliga lag skall segla fem race var innan det är dags för final på söndag eftermiddag. 

De är en härlig spridning på de deltagande besättningarna, från OS-, VM- och EM-medaljörer på seniornivå till juniorer som vunnit SM i optimist eller mindre jollar. Nio av de 48 skepparna är tjejer/kvinnor. 

14 besättningar är från KSSS, eller för att vara korrekt, 10 besättningar är från KSSS och 4 ytterligare är kombinerade team från KSSS/GKSS. KSSS är den klubb som har störst representation följt av GKSS som har 11 besättningar (7 + 4). 

Förra årets vinnare blev Marcus Westerlind från GKSS som nyligen vann SM i sprint, varför han känns som ett hett tips att försvara titeln.

Seglingarna går att följa via Svenska Seglarförbundets Youtube-kanal, här hittar du information och länkar till sändning och live-resultat.

Axel

Hallquist

ILCA 7 Herr

Patrik

Forsgren

Havskappsegling

Henric

Wigforss

Optimist kille

Wilhelm

Dahlberg

ILCA 4

Erik

Norlén

ILCA 6 kille

Johan

Fellbom

Smaragd

Hugo 

Liljegren

29er

Niklas

Edler

Ok jolle

Fredrik 

Karlsson

F18

Rasmus

Rosengren

IQ foil

Vilma

Bobeck

Wild Card (KSSS/GKSS)

Anton

Dahlberg

Wild Card (KSSS/GKSS)

Hanna

Jonsson

Wild Card (KSSS/GKSS)

Wilhelm

Kark

Wild Card (KSSS/GKSS)

Komplett deltagarlista går att hitta här.

Lycka till!

 

/Iohn Ryott

KSSS Informationskommitté

Foto: Svenska Seglarförbundet