Årsmöte med mersmak

När KSSS ordförande Patrik Salén hälsade medlemmarna välkomna och öppnade sällskapets 192:a årsmöte, konstaterade han att löftet från föregående årsmöte kunde infrias, nämligen att vi nu kunde ses live. Detta är nämligen det första årsmötet sedan 2020 som kunde genomföras tillsammans med medlemmarna och inte digitalt.

Som vi har längtat! Äntligen kunde vi få hänga med våra medlemmar igen. Alla otroligt hårt arbetande ideella krafter inom funktionärskåren och kommittéarbetet som driver verksamheten framåt, och givetvis alla andra också. Tisdagen den 7 februari slogs portarna upp på Wasamuseet på Djurgården för KSSS årsmöte, där 180 medlemmar samlats för att återuppleva seglingsåret 2022.

På scenen satt vid sidan av ordföranden, klubbdirektör Stefan Rahm samt förste vice ordförande Magnus Odin. Dessa tre lotsade oss med säker taktpinne genom årsmötets formalia. Räkenskaperna godkändes, detta år med en något mer avancerad koncernredovisning då KSSS bildat ett aktiebolag under 2022, nämligen KSSS Event AB. Nu gäller det att hålla rätt på momspliktighet i aktiebolaget och momsfrihet i föreningen. Sällskapet som helhet gjorde en vinst på 593 tkr. Revisorerna Peter Ekberg och Magnus Castenfors tillstyrkte styrelsen ansvarsfrihet, något som årsmötet kunde godkänna. Styrelse samt kommittéer valdes genom förslag från valberedningens ordförande Gustaf Johnson. Vi tackar speciellt avgående styrelseledamöter Ingvar Svensson, Henrik Piehl samt Fredrik Liljegren.

En punkt som de allra flesta förmodligen hade mest behållning av var när det gångna verksamhetsåret föredrogs. Med bilder, filmer och kommentarer fick vi följa alltifrån sällskapets kappseglingsarrangemang, junior- och elitverksamhet till eskader och hamnar. KSSS har en imponerande bredd på sin verksamhet och det är inte konstigt att världens största segelklubb också är en av de ledande inom flertalet områden.

När vi så kom fram till den sista punkten på dagordningen, utdelning av utmärkelsetecken, trodde kanske några att middagen hägrade, men tji fick dem. Denna punkt var nämligen den längsta och den fortsatte även under middagen. En aldrig sinande ström av pristagare passerade förbi scenen och mottog seglarmärken och funktionärsmärken i olika ädla valörer. Stort grattis till samtliga pristagare, ingen nämnd, ingen glömd!

När årsmötet avslutats tog middagen vid för cirka 130 hungriga medlemmar. Årsmötesdeltagarna styrde kosan in i restaurangen där avgående klubbmästare Ingvar Svensson hade komponerat en härlig trerätters middag bestående av toast Skagen, svensk gårdsbiff och kaffe med tryffel.

När vi summerar aftonen kan vi konstatera några saker. KSSS hör hemma på Djurgården; detta var ett tema under kvällen som underströks med enfas. Sällskapets framtid är ljus; man får verkligen en känsla av både värme och professionalitet hos alltifrån styrelse, kommittéledamot till kanslipersonal. Nu blickar vi framåt mot säsongen 2023 med stor tillförsikt!

Iohn Ryott, Informationskommittén