Christian Harding förste klubbmästare 2023

Igår kväll avgjordes den mycket prestigefyllda regattan Klubbmästerkapen i e-segling. Många mycket duktiga seglare hade kvalificerat sig. Den slutliga vinnaren av guldfinalen blev Christian Harding, på samma poäng som vår ordförande Patrik Salén och trea kom Björn Hansen.

Tre tisdagskvällar i rad har KSSS e-seglingsflottilj gjort upp om de tio platserna i finalen. Det har varit rolig segling, lite ringrostighet på sina håll, men också med en ökande konkurrens. Flera gamla ess saknades i finalen som dock innehöll ett antal nya namn, väldigt roligt.

E-segling är den perfekta uppladdningen för kommande segling på vattnet. Här får man köra sprintrace som tar cirka sju minuter och man måste vara väldigt snabb i tanke och handling. Man lär sig genom många starter och massor av manövrar vilka situationer man skall undvika och hur man på bästa sätt skall minimera sin risk för onödiga misstag.

I finalen gjorde tio båtar, via fyra kvalrace, upp om fem platser i A-final, och de följande fem upp i en B-final. Dessvärre kantades finalen av vissa tekniska problem som bland annat drabbade Pontus Meijer, med två DNS. Vi har absolut sympatier för detta, men det händer dessvärre oss alla ibland. Till sist stod Christian Harding, liksom förra året som slutsegrare, tätt följd av Patrik Salén.

Resultat

 

  1. Harding / Christian Harding

20 p  (8 7 2 1 1)

  1. Sputte65 / Patrik Salén

20 p  (5 1 5 3 3)

  1. Piccoloorso / Björn Hansen

23 p  (2 2 4 DNS 2)

  1. Aringastrangolatore / Pontus Meijer

29 p  (1 DNS 1 4 DNS)

  1. t-tenns / Thomas Tennström

33 p  (3 3 8 7 DNS)

  1. Öring / Iohn Ryott

 

  1. Bårah / Nils Åkervall

 

  1. Wild Cygn / Fredrik Cygneus

 

  1. Drake117 / Andreas Emmoth

 

  1. Little Pig / Anna-Pia Cardell

 

 

De fullständiga resultaten kan analyseras via följande länk 

Stort tack till alla deltagare, funktionärer och Patrik för att generöst bjuda in till e-seglingsafton på loftet på Styrmansgatan.

Om du ännu inte testat på e-segling så finns all information du behöver på på KSSS e-seglings Facebook sida (länk nedan). 

Iohn Ryott

Informationskommittén