I helgen genomfördes Juniorsprinten i RS Feva på Baggen!

Under helgen samlades knappt 40 glada seglare i Saltsjöbaden för att genomföra en juniorsprint i RS Feva. Juniorer kom från Kungliga Svenska Segelsällskapet, Uppsala Segelsällskap och Nynäshamns Segelsällskap och skapade tillsammans ett roligt evenemang för att göra varandra till bättre seglare.

För att utveckla våra unga seglare genomfördes under helgen juniorsprinten i Saltsjöbaden med juniorer i blandade åldrar från KSSS, USS och NSS. Helgen bestod av en clinic första dagen och sedan sprintrace på söndagen. De taggade seglarna hade alla mycket olika erfarenhet av såväl segling i RS Feva som sprintsegling.

Lördagen erbjöd teorigenomgångar blandat med praktisk övning i RS Fevor där juniorerna fick lära känna båtarna bättre. För somliga var det första gången de fick segla en båt med gennaker medan andra hade mer erfarenhet av att segla RS Feva.

På söndagen var det skarpt läge där de nya kunskaperna äntligen fick tillämpas. Det genomfördes flera sprintrace för att utse ett vinnande lag. Vindarna på Baggensfjärden tilltog under söndagen och de tappra seglarna fick verkligen sätta sina kunskaper på prov. Även om det var en tävling hjälpte juniorerna sina kompisar med tips, tankar och lärdomar för att utveckla varandra. Alla seglare var glada och blev inspirerade av att se varandra segla.

Ungdomarna skapade tillsammans ett spännande och lärorikt evenemang. Oavsett erfarenhet gick alla hem med nya kunskaper, nya vänner och förhoppningsvis är de alla spända på att fortsätta segla sprint.