I helgen samlas över 400 seglare på Baggensfjärden

Nu i helgen den 30 september–1 oktober kommer det bli en stor seglarfest på Baggensfjärden i Saltsjöbaden. KSSS Olympic Class Regatta är Sveriges största jolleregatta med över 400 seglare på startlinjen. Regattan avgörs i 14 klasser på 5 olika banor med deltagare från totalt 7 nationer (Sverige, Finland, Danmark, Norge, Kanada, Estland och Nederländerna).

Regattan samlar många duktiga och namnkunniga seglare, bland annat KSSS seglaren Henric Wigforss som tog guld på VM i Optimist tidigare i somras och nu seglar 29er tillsammans med William Drakenberg. I ILCA 6 och IQ foil blir det en spännande kamp när platserna till Ungdoms VM ska avgöras.

Under helgen kommer vi också att få besök av våra fantastiska elitseglare, bland annat VM medaljörerna Vilma Bobeck och Emil Järudd och OS-medaljören Anton Dahlberg. De kommer att vara på plats och ge tips och trix och inspiration till de yngre seglarna.

Kikar vi på prognosen ser det ut att kunna bli fartfylld racing med relativt hårda vindar och en hel del sol. Speciellt för i år är att det kommer vara ett stort antal foilande båtar i form av Waszpar och IQ Foil vilket innebär snabb och spektakulär segling.

Kom ner till KSSS hamnplan i helgen och träffa OS och VM-medaljörer, nya unga förmågor och äldre veteraner, tjejer och killar i en fantastisk mix. Totalt finns det över 100 funktionärer på plats och massor av föräldrar för att få allt att fungera på ett trevligt, bra och säkert sätt under helgen.

Seglingarna startar klockan 11 på lördag och avslutas på söndag eftermiddag vid 15-tiden. Det kommer även att finnas café och matservering på plats under helgen.

Välkomna till KSSS i Saltsjöbaden och höstens stora seglarfest!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Seglingsklasser 2023:

Optimist, E-jolle, ILCA 4/6/7, RS Aero 5/7, RS Feva, 29er, 49erFX samt de foilande klasserna Waszp och IQ Foil.