KSSS fyra i den tredje deltävlingen av Allsvenskan Segling

KSSS kom på en andraplats i det avgörande finalracet under söndagen och klättrade till en fjärde plats totalt i helgens deltävling. Totalt i allsvenskan ligger KSSS på en 6 plats inför den sista deltävlingen i Strängnäs med bara en poäng upp till pallen.

KSSS lag i helgen bestod av Urban Nyhammar, Lova Barthelson, Madeleine Lithvall och Viking Kjellström. Helgen i Åmål präglades av grått väder och lätta vindar men glada miner bland seglarna. 

Jag är osäker på om jag har seglat en så nervig tävling innan?! Om det berodde på att jag hade en ny roll i båten där jag fick testa mina färdigheter i taktik & vägval på banan, eller om det berodde på tufft motstånd & tighta matcher in i det sista, låter jag vara osagt. Den här helgen har helt klart präglats av spänning, toppar och dalar hela vägen till slutet. Det var verkligen inte över förrän det var över! Dock var det både roligt, utmanande och lärorikt, kommenterar Madeleine. 

Med en omgång kvar av Allsvenskan 2023 har Hjuvik tagit över första platsen i tabellen. Tidigare ledaren, Strängnäs, hade en jobbig helg i Åmål där de slutade på 13:e plats och föll till fjärde plats i tabellen.

Sista omgången avgörs just i Strängnäs, 15–17 september. Även om Hjuvik just nu har en stor ledning så är Allsvenskan långt ifrån avgjord. Mellan andra och sjätte plats skiljer bara en poäng och KSSS är redo att utmana om det Allsvenska guldet 2023.

Allsvenskan 2023 efter tre av totalt fyra tävlingar

  1. Hjuvik BK                           10 poäng
  2. Sotefjorden/Hunnebo     16
  3. SS Åmålsviken                  16
  4. Strängnäs SS                    17
  5. GKSS                                   17
  6. KSSS                                   17
  7. Ekolns SK                           23
  8. Stenungsund SS               24
  9. Upsala SS                          30
  10. Ljungskile SS                     32
  11. Halmstad SS                     32
  12. Malmö SS                          36
  13. Oxelösunds SS                  37
  14. Gamla Stan YS                  39
  15. Örnsköldsvik SS                40

-----------------------------------------

  1. Ekerö BK                            42
  2. Skanör BK                          42
  3. SS Kaparen                        43