Patrik Forsgren med besättning vann KM i Sprint på Baggen

I härlig klubbmästerskaplig anda avgjordes KM i Sprint på Baggensfjärden lördagen den 14 oktober i KSSS J/70-båtar. Tämligen ohotad vinnare av de 12 teamen blev Patrik Forsgren med besättning följda av Urban Nyhammar på andraplats och förra årets vinnare Anders Gille som trea.

Höstsegling på Baggensfjärden. Sydvästliga byiga vindar som skulle öka ju längre dagen gick stod det i rapporten. Seglingsledare Hans Broman tillsammans med KSSS kappseglingsansvarige Joakim Norlén hälsade seglarna välkomna i Sjövillan på lördagsmorgonen. Det var en skön mix av alltifrån unga optimistseglare till rutinerade sprint och havskappseglare som skulle mäta sina krafter på vattnen precis utanför Sjövillan.

Vädret skulle sätta seglarna på stora prov. Medelvinden var till en början tämligen beskedlig, men byarna på 10-15 m/s kom in snabbt och gjorde speciellt undanvinden nyckfull. Vi fick se många broachar och några mindre haverier. 

De som behärskade förhållandena bäst var den rutinerade J/70 och havskappseglaren Patrik Forsgren med en rutinerad besättning bestående av sonen Emil Forsgren, Thomas Movyn och Alvina Johnsson. De gjorde väldigt få misstag och hade en imponerande serie (1-1-1-2-1). Tämligen ohotade vann de guld före Urban Nyhammar som var 5p bakom och Anders Gille som var ytterligare 1p bakom Nyhammar.

Dagen blev något förkortad när ett kraftigt oväder drog in med byar som överskred 15 m/s samt kraftigt regn. Seglingsledningen valde då att avbryta den 6 flighten för att få in båtarna till land. 

På landbacken såg Eva Blomberg till att seglarna blev ordentligt omhändertagna med korv och toast samt diverse godis och kaffe.

Stort tack till alla seglare och funktionärer för en härlig höstdag på vattnet. Personligen gav den mig massor av roliga diskussioner, erfarenheter och nya bekantskaper.

Resultat hittar ni här.

Deltagande lag hittar ni här.

 

Iohn Ryott

KSSS Informationskommitté